Pénz- és tőkepiac

Virginia-részvények cseréje

A Virginia Kárpótlási Jegy Hasznosító Rt. decemberi rendkívüli közgyűlésén a részvények alapcímletét 1000-ről 100 forintra csökkentik. A társaság valamennyi részvényét névre szólóvá alakítják át, egyúttal a szavazatelsőbbségi részvényosztály törzsrészvényekké válik.

A Virginia 2000. december 1-jei rendkívüli közgyűlését eredetileg csak személyi kérdésekben hívták össze. A részvényesi indítványra most kiegészült napirend viszont jelentős módosulást fog okozni a cég életében. A papírok 1000 forintos alapcímletét 100 forintra csökkentik, az 540 649 darab bemutatóra szóló részvényt pedig névre szólóakká alakítják át. Sor kerül a szavazatelsőbbségi részvényosztály törzsrészvényekké alakítására is. Az 1000 darab elsőbbségi részvény a Virginia összes szavazati jogának 51 százalékát képviseli.Az idei üzleti terv koncepciója szerint a Virginia egyre inkább kockázati tőkebefektetési társasággá alakul. Az elképzelések szerint eltávolodnak a tőzsdei részvényvásárlásoktól. A hangsúlyt hosszabb távú, nagy növekedési potenciálú cégekbe történő befektetésekre helyezik át. A cél az, hogy az idei év után már osztalékot is fizessen az 1999-et 555,9 millió forintos mérlegfőösszeg mellett 80,6 millió forintos adózott eredménnyel záró, C kategóriás társaság.A Virginia fő tulajdonosa, a Magyar Kárpótlási Jegy Hasznosító Rt. szintén ezen a napon tartja közgyűlését, melyen a 166 millió forintos alaptőke 400 millióval történő felemeléséről döntenek. A zártkörű kibocsátásban való részvételre a Virginia Vagyonkezelő Kft.-t javasolják, amely két szállítmányozó cég részvénycsomagját és Raiffeisen befektetési jegyeket kíván apportálni a társaságba.


Nem lesznek szavazatelsőbbségi papírok A Virginia Kárpótlási Jegy Hasznosító Rt. decemberi rendkívüli közgyűlésén a részvények alapcímletét 1000-ről 100 forintra csökkentik. A társaság valamennyi részvényét névre szólóvá alakítják át, egyúttal a szavazatelsőbbségi részvényosztály törzsrészvényekké válik. Munkatársunktól-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek