A holland Eureko vásárolta meg a Foreign & Colonial (F&C) Management Ltd.-t a HypoVereinsbanktól. A hollandok 610,4 millió dollárt fizettek készpénzben azért, hogy beléphessenek a brit alapkezelői piacra. A brit piac dinamikusan növekszik, 385 milliárd dollárral a luxemburgi, a francia és a német után jelenleg a negyedik legnagyobb Európában.
A vételár a Foreign & Colonial nettó eszközértéke 1,8 százalékának felel meg, ami arányaiban megegyezik azzal, amit az amerikai Nationwide Mutual Insurance fizetett a londoni Gartmore Investment Managementért májusban.
Az 1868-ban alapított Foreign & Colonial, amely az egyik legnagyobb szereplője az európai feltörekvő piacoknak, összesen 38 milliárd dollárral gazdálkodhat. Az Eureko által kezelt vagyon így egyharmadával, 120 milliárd euróra növekszik majd.
Az Eurekónak nem titkolt célja, hogy egy egész Európát átfogó vagyonkezelő céget hozzon létre. A HypoVereinsbank még 1989-ben szerzett részesedést az F&C-ben, és azt 1998-ban növelte 90 százalékig. A két cég között a tranzakció után sem szakad meg minden kapcsolat, hiszen a jelek szerint az F&C menedzsel majd továbbra is a HypoVereinsbank alapjai közül negyvenet.