Ötszázezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte a Budapest Bankot (BB) a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A hatóság indoklása szerint a hitelintézet megsértette az értékpapírtörvényt.
A BB azon lesz, hogy megfeleljen a PSZÁF határozatának. A bank a következő hetekben együtt fog dolgozni a felügyelettel, hogy kötelezettségeinek eleget tegyen -- tudatta közleményében a társaság, amely nem közölte viszont a bírság pontos okát.
Mint emlékezetes, a felügyelet még június elején hagyta jóvá, hogy a Budapest Bank leányvállalata, a Budapest Értékpapír és Befektetési (BÉB) Rt. integrálja befektetési szolgáltatói tevékenységét az anyabankba. A közel 120 ezer főnyi ügyfelet érintő beolvasztás november elejére fejeződött be. Nemrég integrálták a bankba a befektetési jegyek internetes forgalmazási rendszerének számító Teleinvestet.
Szeptembertől a BB az eddigi aukciók helyett folyamatos kétoldali állampapír-piaci árjegyzésre is vállalkozik. Ügyfeleinek november elején már több mint 20 milliárd forintnyi állampapírja volt.