A felelősségbiztosítás a mindenkori teljes ügyfélbetét-állomány összegéig lesz érvényes -- jelentette be Számel József elnök-vezérigazgató tájékoztatóján.
A megoldással (az országban egyedül) az OBA által biztosított 1 millió forintos értékhatár feletti ügyfélbetéteket is biztosítják. A fedezet esetleges alkalmazotti hűtlen kezelésre és szakmai felelősségbiztosításra terjed ki. Biztosítási eseménynél az Axa az utolsó kárdokumentum beérkeztét követő 15 napon belül közvetlenül kártalanítja az ügyfeleket. A betétállomány-fedezetet a KPMG havonta ellenőrzi.
Számel elmondta: a biztosítás nem jelent költségnövekedést az ügyfeleknek. Az OBA által védett 1 milliós limitet egyébként a teljes betétállomány 60 százaléka haladja meg.
Januártól az EuroDirekt a zsírórendszerhez kapcsolódó saját logós, várhatóan az első fél évben pedig Visa Electron debit kártyákkal is startol (előbbinél már csak a felügyeleti engedélyre várnak). A plasztiklapok készpénzfelvételre és befizetésre is használhatók majd. A diszkontbank 2001. első fél évében a telefonos mellett korszerűsített titkosítású internetes bankolási lehetőséget is nyújt majd.
A fiókok nélküli, magánszemélyeknek ingyenesen számlát vezető EuroDirektnek jelenleg több mint 4 ezer ügyfele és mintegy 1 milliárd forintnyi betétállománya van (az átlagos betét 300 ezer forint). Az éves hozam látra szóló kamatozás mellett 8,31 százalék. A cég állományát csak állampapírokban, bankközi betétben és az MNB-tartalékban tartja. Ügynökeik az MBI és az OVB.
A tíz fő tulajdonos által birtokolt EuroDirekt alaptőkéje 50 millió, saját tőkéje novemberben 57 millió forint. A tulajdonosok az eddigi 700 millió forintos ráfordításon túl további 2,3 milliárdot kívánnak beruházni a fejlesztésekre. A cég 2 év múlva lehet nyereséges.