Pénz- és tőkepiac

Fél év múlva BA/CA--HVB fúzió

közepéig összevonja itthoni leányvállalatait a Bank Austria Creditanstalt (BA/CA) és a HypoVereinsbank (HVB) -- közölték a felek. Az egyesült cég az ország 5. legnagyobb bankja lesz 2 milliárd euró mérlegfőösszeggel és 40 fiókot magában foglaló hálózattal.

A HVB és a BA/CA fúziós folyamatának részeként a két fél kijelölte a Közép-Európában egybeolvadó egységek menedzsmentjeit.
Eszerint Magyarországon Matthias Kunsch (a BA/CA jelenlegi vezérigazgatója) lesz a közös bank igazgatóságának elnöke, Günther Oppitz (a HVB eddigi vezérigazgatója) a privát és az intézményi ügyfelekért felel majd. Doffek Jánosné koordinálja a céges ügyfelek, Markus Winkler a treasury, Erich Wagenlehner pedig az ingatlanfinanszírozás ügyeit.
A felügyelőbizottság elnöke Erich Hampel lesz. Országfelelősnek (egyúttal a vállalati ügyfélterület csoportirányítójának) Martin Grüllt nevezték ki.
A még külön működő két pénzintézetet a bankintegráció érvénybelépéséig -- a rendkívüli közgyűlések határozathozataláig, a felügyeleti szervek engedélyezéséig -- a jelenlegi menedzsment vezeti. Azon vezetőknek, akik nem lesznek tagjai az új menedzsmentnek, a konszern más, felelősségteljes feladatot ajánl fel -- áll a közleményben.

közepéig összevonja itthoni leányvállalatait a Bank Austria Creditanstalt (BA/CA) és a HypoVereinsbank (HVB) -- közölték a felek. Az egyesült cég az ország 5. legnagyobb bankja lesz 2 milliárd euró mérlegfőösszeggel és 40 fiókot magában foglaló hálózattal. B. I.-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek