A 85 millió eurós szindikált kölcsönfelvétel célja a bank hitelállományának gyors növekedéséhez, illetve a lakossági, valamint a kis- és középvállalati üzletágának fejlődéséhez szükséges középlejáratú források biztosítása -- jelentette be Felcsuti Péter az RB tájékoztatóján.
A hitel kamata LIBOR plusz 25 bázispont, futamideje 5 év. A kölcsön 51 millió euró egy összegben visszafizetendő és 34 millió rulírozó hitelből áll össze. Utóbbit a RB kívánságára szintén visszafizethetővé lehet alakítani, ha ezt a jegybanki tartalékolás változása miatt vagyonkezelési szempontból indokoltnak látja a bank.
A főszervező skót hitelintézet 9,5 millió eurós részesedésén felül a konzorcium további tagjai: a BBL Financial Services Dublin, a Bankgesellschaft Berlin londoni egysége, a Hamburgische Landesbank Girozentrale, s a Norddeutsche Landesbank Luxembourg egyenként szintén 9,5-9,5 millió euróval.
Mellettük a Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale, a Landesbank Schlesswig-Holstein Girozentrale, a WGZ-Bank Westdeutsche Genossenshafts-Zentralbank 7,5-7,5 millió euróval, továbbá a Baden-Württembergische Bank, az osztrák Erste Bank és a First Union National Bank 5-5 millió euróval vesz részt a hitelnyújtásban.
Az eredetileg 75 milliósra tervezett hitelügylet meghirdetését a nemzetközi pénzpiacon 10 millióval jegyezték túl. Mint emlékezetes, az RB utoljára 1998-ban vett fel szindikált hitelt, akkor 60 millió dollár értékben, a DG Bank vezette konzorciumtól. A harmadik, még "élő" ilyen kölcsön 1997-re datálható, a szervező ott a Deutsche Bank volt.