A tőke- és az ingatlanpiacon elismert tulajdonosok -- Forgó Ferenc, a Budapest Alapkezelő korábbi vezérigazgatója és Nagygyörgy Tibor, a Biggeorge''s International résztulajdonosa -- vásárolták meg az Európa Befektetési Alapkezelőt. A társaság korábban Társadalombiztosítási Alapkezelő néven működött, alapjai korábban megszűntek, de a "régi-új" cég vezérigazgatója Török Mihály marad.
A cég első terméke nyílt végű ingatlanalap lesz, amely az eszközök egyedi kiválasztására törekszik, és abban egyaránt helyet kapnak lakás-, iroda-, logisztikai és raktárcélú ingatlanok -- mondta Forgó Ferenc. A tőkemérettől függő értékben olyan portfóliót kívánnak kialakítani, melynek értéke az Európai Unióhoz történő csatlakozás közeledtével jelentősen felértékelődhet. Nem lesz cél viszont a rövid távú spekuláció és a különleges, egyedi rendeltetésű ingatlanok vásárlása.
Az alapkezelő tárgyalásokat folytat az értékesítési csatornák kiszélesítéséről. Emellett olyan kis és közepes nyugdíjpénztárak és biztosítók befektetéseire is számítanak, amiknek a saját ingatlanhasznosítás nem kifizetődő.