Kovács Kálmán, az IE-New York Broker vezérigazgatója szerint a jelenlegi befektetői környezetben az új termékek fejlesztése és az ügyfelek speciális igényeinek mind teljesebb kielégítése jelenthet sikert.
A társaság az elmúlt év során 16 tagúra bővítette hálózatát, jövőre Miskolcon és Pécsett nyitnak irodát, de készek beszállni a fúziós folyamatba is. A személyes tanácsadást jobban igénylő vidéki ügyfelek után a hálózatból származó bevételek az idei 26-27 százalékról 2001-ben 35 százalékra növekedhetnek.
A cég Private Brokering szolgáltatáscsomagjában -- az anyabank Inter-Európa Bankra (IEB) támaszkodva -- komplex banki és befektetési ügyintézést és egyéb személyre szabott szolgáltatásokat kínálnak a 20-30 milliós tőkét forgató befektetőknek. Ugyancsak speciális díjtételekkel nyitnak az egyetemisták felé.
Az értékpapírcég és az Europool Alapkezelő a világ egyik legnagyobb, 123 milliárd eurót kezelő alapjának segítségével nemzetközi vagyonkezelést ajánl a hazai biztosítóknak és nyugdíjpénztáraknak.
A cég felkészül a külföldi tőzsdei értékpapírok forgalmazására, miután az a tény, hogy a forrásadót immár a hazai részvényügyletekre is kiterjesztették, újabb lökést adhat ennek az üzletágnak. Az IE-New York Broker ezt standardizált adásvételi rendszerrel, on-line piackövetéssel és magyar nyelvű elemzésekkel szeretné segíteni. A tervek szerint elsőként az NYSE, a Nasdaq, a frankfurti és a milánói papírjaival lehet majd üzletelni.
A külföldi papírok adásvételére mód lesz az eBroker szolgáltatásban is. Az internetes értékpapír-szolgáltatást jelenleg 800-an használják, ez az on-line brókerpiacon 15 százalékos részesedést jelent. A cégvezetők szerint az eBroker 2002-től már jelentős nyereséget termelhet a társaságnak.
Kovács Kálmán szerint szolgáltatásaik színvonala lehetővé teszi azt, hogy ne feltétlenül kapcsolódjanak be az árversenybe. Az IEB türelmes a brókercégével, támogatja az új stratégiát -- hangzott el a pénteki tájékoztatón.