Az új csatornák révén az ügyfelek többek közt kárbejelentést tehetnek, kiszámíthatják biztosítási díjukat, információt kaphatnak a módozatokról, sőt akár biztosítást is köthetnek -- közölte Zsedényi Zsolt ügyvezető igazgató a cég tájékoztatóján. A szerződéskötést azonban a jelenlegi jogszabályok miatt utólag még "papíros" aláírással is hitelesíteni kell.
Kárt az első lépésben a gépjármű-biztosításoknál -- casco, "kötelező" -- lehet bejelenteni, de 2001-ben erre a lakás- és életbiztosításoknál is mód nyílik.
Jövőre ez utóbbi termékek esetében is meg lehet kötni a szerződést világhálón, mégpedig -- ha a parlament elfogadja az erre vonatkozó jogszabályokat -- immár digitális aláírás segítségével. A HB az elsők közt akar lenni e szolgáltatásban a piacon -- tudtuk meg.
Zsedényi szerint a HB honlapjának havi 8-10 ezres látogatottsága novemberben, a "kötelező" jövő évi díjkalkulációjának idején 25 ezer fősre ugrott.
A társaság az idén és jövőre is nulla körüli profitot vár a "kötelezőnél", a cascónál pedig "normális eredményt" -- közölte Kele József ügyvezető igazgatóhelyettes.
A casco-szerződések száma jelenleg meghaladja a 320 ezer darabot, a "kötelező" szerződéseké pedig 1,6 millió a HB-nél. Eddig több mint 600 javító partnerrel kötöttek szerződést.
A cascós károk száma évente 200 ezerre rúg. Úgy tűnik, a lopáskárok mennyisége nyáron alacsonyabb, míg a karácsonyi időszakban megugrik. A lopott járművek darabszáma csökkent, viszont egyre értékesebb járműveknek kel lába. A töréskárok száma rossz időjárási viszonyok esetén ugrik meg.