A Magyar Cetelem Bank az idén értékben megkétszerezte előző évi forgalmát, s több mint 170 ezer kérelmet bírált el. Ezen belül is kiemelkedett az utolsó hónap 35 ezer hitelkérelme és 2,4 milliárd forint kihelyezése, amely meghaladta a bank teljes 1998. évi teljesítményét -- tudatta a pénzintézet lapunkkal.
A bank ügyfeleinek és partnereinek kínált karácsonyi akciók az év végi forgalom közel 30 százalékát adták. Változatlanul népszerűek azok az állandó hitelkonstrukciók is, amelyeknél az ügyfélnek 160 ezer forintig nem kell saját erőt befizetnie.
A bank által kibocsátott AURA valódi hitelkártyák száma a 30 ezer darabhoz közelít, az azokkal lebonyolított forgalom pedig meghaladta a 2 milliárd forintot. Ezen belül hét nagy értékesítési lánccal közösen, azok logóját is feltüntető co-branded kártyát is forgalmaznak.
A forgalom felfutása mellett a Magyar Cetelem kockázata kedvezőbb a tervezettnél. Mindezek nyomán a bank várhatóan nyereséggel zárja idei, harmadik teljes üzleti évét. Mint emlékezetes, a Cetelem 1999-ben -- 5,9 milliárd forintnyi hitelforgalom mellett -- még 333,5 millió forint mérleg szerinti veszteséggel zárt, s még az idén júniusban is úgy tűnt, hogy az ez évi deficit közel 100 millió forint lesz.