Hétfő reggeltől a számítástechnikai rendszer részleges leállása miatt az Erste Bank ügyfelei nem tudtak on-line számlát nyitni, betétet feltörni vagy a szerződéses feltételeken azonnali hatállyal módosítani. A zavart azonban a nap folyamán elhárították -- erősítette meg Skonda Mária, a banküzem ügyvezető igazgatója a Számítástechnika on-line kiadásának információját lapunknak.
Tegnap, a napnyitási folyamatban keletkezett apróbb zavar miatt a bank úgy döntött: a zavartalan hibaelhárítás érdekében a kártyarendszert, a telebanki szolgáltatást és a fiókhálózati rendszert lekapcsolják a központi rendszerről, így azok egész nap helyi üzemmódban működtek.
A külső utalásokat és egyéb pénzügyi műveleteket off-line módon így is fogadták, s azokat az éjszaka folyamán teljesíteni tudják (a zsírón éjjel 2 óráig lehet utalni). Így az ügyfelek -- köztük az adófizetők -- nem szenvednek semmilyen késedelmet -- húzta alá az igazgató.
Hozzátette: az informatikai rendszer egyéb részei, így a hardver, hálózati szolgáltatás, a teljes számlavezetési rendszer és az adatbázis-kezelés zavartalanul működtek. Mától az Erste minden szolgáltatása elérhető lesz.
Az Erste Bank új informatikai rendszerét -- amely a központot összekapcsolja az 55 fiókkal -- 3,5 milliárd forintos beruházással, 15 hónap alatt építették ki. A rendszer az elmúlt 10 hétben zavartalanul működött. Úgy tudni, a bank az informatikai és egyéb fejlesztésekre, illetve az üzleti aktivitás felfuttatására a közelmúltban nagy összegű alárendelt kölcsöntőkét kapott fő tulajdonosától.