Az alap kezelésének átvétele logikus lépés, hiszen a Rabobank Hungária Rt. teljes befektetési banki üzletága már korábban a Takarékbrókerhez került. A konstrukció Takarék Nyílt Végű Pénzpiaci Alap néven folytatja pályafutását, az egykori Rabobank Alapkezelő jogutódja végelszámolással megszűnik.
A pénzpiaci alap jól kiegészíti termékválasztékunkat, hiszen ez a kockázati szint eddig hiányzott a választékból -- mondta Gáti László, az Union-Takarék Alapkezelő vezérigazgatója. Várakozásaik szerint a jelenleg minimális tőkeméretű alap nettó eszközértéke gyorsan meg fog ugrani. Ez a Takarékbróker ügyfélkörétől várható, de valószínű, hogy átcsoportosításokra is sor kerül a Takarék Állampapír Alapból. Az ügyfeleket a pénzpiaci alapnál a többi termékhez hasonlóan 500-500 forintos váltási, illetve visszaváltási jutalék terheli.
A forgalmazást a Takarékbróker és annak ügynökeként mintegy 30 takarékszövetkezet látja el. Az alapkezelő a közeljövő legfontosabb feladatának a disztribúciós hálózat fejlesztését tartja. A csoporton belüli termékfejlesztés a külföldi alapok hazai forgalmazhatóságától függ. A cég 70 százalékos tulajdonosa a Union-Investment, amely Németországban a kezelt vagyon szerinti sorrendben a harmadik helyet foglalja el az alapkezelők között. A Takarék-csoport a német partner alapcsaládjából forgalmazna külföldi piacokon invesztáló termékeket.