A lakossági üzletág erősítése nyomán immár több mint 70 ezer privát ügyfele van a CIB-nek. A 40 ezres hazai orvostársadalom fele a társaságot választotta egy az orvosi kamarával kötött megállapodás nyomán. A lakossági hitelállomány 7,6 milliárd, a betétállomány 136,7 milliárd forintra nőtt -- mondta Zdeborsky György elnök-vezérigazgató tájékoztatóján.
A cég 12-féle lakossági hitele után 2001-ben várhatóan valódi hitelkártyával is indul. A fiókok számát 45-re kívánják növelni az idei 41-ről (vidéken azonban már nem nyitnak újabb egységeket).
Keresztértékesítéses kapcsolatra törekszenek a közös tulajdonosi körhöz tartozó Generali-Providenciával (G-P), s az ÁB-Aegonnal. Előbbi már több bankkártya mellé baleset-biztosítást is nyújt. Tervezik közös logójú, életbiztosításra és bankolásra jogosító plasztiklap bevezetését is.
Jövőre várható az internetes és WAP-os bankszolgáltatás bevezetése. A kisvállalkozók felé nyitást jelzi, hogy az idén novembertől ingatlanfedezetű hitelt kínálnak e szektornak.
A befektetési üzletág jelenleg 15, az alapkezelő 21 milliárd forintot forgat. Júniustól indult el a csoport két járműlízingcége, amely ez évben várhatóan 9 milliárd forint tőkét helyez ki, és mintegy 4 ezer lízingszerződést köt (ez a piac 5-6. helyére elég). 2001-ben ingatlan- és autólízingcéget és biztosítási brókervállalatot is indítanak.