Minimum egy-, legfeljebb pedig 10 milliárd forint össznévértékben új kötvényeket dob piacra a Raiffeisen Bank -- jelentették be tegnap. A papírokat egy december 11-én tartandó aukció keretében értékesítik, s a tranzakció sikeres lezárása esetén 60 napon belül kérvényezik a tőzsdei bevezetést is. A tőzsdei megjelenéshez elsősorban az szükséges, hogy legalább 25 befektető jegyezzen a Raiffeisen Bank I. névre keresztelt papírokból.
A kötvények negyedévente fizetnének kamatot, a tőkerészt pedig egy összegben a lejáratkor törlesztenék. A papírok kamata 10 bázisponttal haladná meg a 3 hónapos Bubort (utóbbi jelenleg 12 százalékon áll). A kibocsátási árfolyamot az aukciós ajánlatok alapján számolják ki.
A kibocsátásról még egy november közepén tartott igazgatósági ülésen döntött a pénzintézet igazgatótanácsa. A befolyó összeget a Raiffeisen-csoport további fejlődésének finanszírozására fordítják. A kibocsátás minimális összegére, egymilliárd forintnyi kötvény lejegyzésére a forgalmazóként közreműködő Raiffeisen Értékpapír Rt. garanciát vállalt.