Pénz- és tőkepiac

Sasad: lejárt a határidő

Tegnap délben lejárt a Sasad Szövetkezeti Rt. 495 228 darab, D típusú részvényének cseréjére vonatkozó leadási határidő. A társaság a május végi közgyűlésén hozott határozatok értelmében részvényeit dematerializálja, egyúttal módosítja a névértéket. Az eddig 10 ezer forintos névértékű részvények helyett 10 darab 1000 forintos névértékű értékpapírt bocsátanak ki.
A határidőben érvényesen benyújtott fizikai részvények helyett előállított dematerializált értékpapírokat a részvényes által megjelölt értékpapírszámlán 2001. január 19-én, de legkésőbb 2001. február 28-án írják jóvá. A Sasad ezért arra kéri részvényeseit, hogy holnapig ne rendelkezzenek részvényeikről.
Az érvényesen be nem nyújtott részvények helyett kibocsátott új papírokat a társaság érvényteleníti, azokat hat hónapon belül értékesíti. Az érvénytelenített állomány aránya még nem ismert, de a koncentrált és speciális befektetői kört maga mögött tudó Sasadnál információink szerint a tulajdonosok döntő többsége eleget tett a részvényleadásnak.

VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek