Négy munka érkezett a Graboplast Rt.-hez a társaság tevékenységének hatékonyságnövelésére kiírt pályázatra. Ezek közül a D&T ajánlatát találta leginkább megvalósíthatónak a győri cég. A Graboplast hatékonyságnövelési elképzelései elsősorban az erőteljes költségcsökkentést, továbbá a megtakarítási lehetőségek feltárását célozzák a cégcsoport termelésével kapcsolatban.
A termelékenység növelésére irányuló átvilágítást tegnap kezdte el a Deloitte & Touche a termelés területén. A D&T a tervek szerint februárban már leteszi javaslatát a termelés programozására, a gyártási folyamatok racionalizálására, valamint a beszerzési és beruházási stratégia továbbfejlesztésére. A hatékonyságnövelő intézkedések végrehajtása várhatóan az idén július elsejéig megtörténik.
A Graboplast idei évéről Jancsó Péter elnök-vezérigazgató korábban úgy nyilatkozott, hogy a cégcsoport tervei között 16 százalékos árbevétel-növekedés szerepel, és a forgalomhoz mérten 5 százalékos üzemi eredmény elérésével számolnak. A tavalyi első kilenc hónapról rendelkezésre álló adatok szerint a cég 12,86 milliárd forintos árbevétel mellett 136 milliós üzemi eredményt ért el, vagyis a fedezeti hányad alig haladta meg az egy százalékot.