Megszabadult a Virginia hagyatékának utolsó darabjától is az econet.hu. A társaság még a jogelődtől örökölt egy 350 millió forintos készfizető kezességi kötelezettséget, amelyet a napokban sikerült átvállaltatnia egy másik céggel.
A Skoglund Rt. a Virginia portfóliójának része volt, és az általa felvett 350 millió forintos hitelért a cégcsoport vállalta a kezességet. A Raiffeisen Bankkal azonban sikerült megegyezni, és a hasonló bonitású cég feltételként szabott prezentálásával az Econet.hu átruházta a kötelezettséget.
Igaz, ez csak egy adminisztratív lépcső volt a társaság életében -- de kétségtelenül igen jelentős. Bármennyire is biztosnak tűnt, hogy nem kell majd eleget tenni a vállalt kötelezettségnek, mégis megnyugtatóbb, hogy nincs ez a 350 milliós teher a cég feje felett.
Az Econet.hu ráadásul ezután már teljesen új, tiszta lapot kezdhet, hiszen a Virginia révén szerzett minden korábbi kötődése megszűnt. A Virginia-Econet.hu transzformáció ugyanakkor még nem tekinthető teljes mértékben befejezettnek, mivel a Virginiáért fizetendő vételár második részletével még tartozik az Econet, ezt a megállapodás értelmében ez év végéig kell majd törlesztenie.