A CIB Rent 2001. szeptember 24-én tartandó rendkívüli közgyűlésén sor kerül a társaság alapszabályának elfogadására, és döntés születik a zártkörűvé alakításról.
A grémium összehívásával és a megjelölt döntések meghozatalával teljesülnek a Pénzügyi Szervezetk Állami Felügyelete (PSZÁF) által korábban hozott határozatban foglaltak. A lízingcégben ugyanis korábban a CIB-csoport 926 dolgozója is tőkét emelt, akik részvényeiket eladták a Holland Antillákon bejegyzett Pongo NV-nek, amely azt közvetlenül továbbadta a CIB Banknak.
A PSZÁF azért nyilvánította semmissé a Pongo tulajdonszerzését, mert az sértette az értékpapírtörvény (épt.) felvásárlási szabályait. Az érintettek most az érvénytelenség egyik jogkövetkezményét választva helyreállították az eredeti állapotot, vagyis a CIB Rent visszakerült a dolgozók tulajdonába.
Nyilvánvaló azonban, hogy a 926 dolgozónak nem érdeke a lízingcég hosszabb távú tulajdonlása. A CIB Banktól származó információink szerint az elsődleges cél a CIB Rent zártkörűvé alakítása, a tulajdonosi struktúrával kapcsolatos lépésekre csak ezt követően kerülhet sor.