Júliusban újabb mélypontot regisztrált a BÉT. A duplikáltan számolt összforgalom 157,24 milliárd forint lett, szemben az előző havi 215 milliárddal vagy a januári 380 milliárddal. A részvénypiacon a júniusi 164 milliárd után 140,33 milliárd forint értékben születtek kötések, a 22 kereskedési nap egyszeresen számolt átlagforgalma mindössze 3,2 milliárd forint volt, szemben a júniusi 4,1 milliárddal.
Az év eleji csökkenést a szakértők a feltörekvő piacoktól való elfordulással magyarázták elsősorban, az utóbbi két hónapban azonban már világméretű trend lett a forgalom zsugorodása: a fejlett európai és amerikai piacokon is a nyáron megszokottnál jóval nagyobb mértékben esett vissza a befektetők kereskedési kedve. A hazai brókerek szerint vagy a július, vagy a most kezdődött hónap lehet az éves forgalmi mélypont, szeptembertől már esély van egy szerény élénkülésre, vagy rosszabb esetben is a csökkenő trend megállására.
A brókertoplista alapján továbbra is a külföldről érkező megbízások dominálnak. Az első hely júniusi elvesztése után ismét az Erste bonyolította a legnagyobb, 25 milliárdos forgalmat, a múlt havi listavezető Concorde viszont a harmadik helyre csúszott, miután -- minimális különbséggel ugyan, de -- megelőzte a 21,6 milliárdot produkáló CA IB. A helycsere úgy következett be, hogy mindhárom cég növelte forgalmát az előző hónaphoz képest.
A derivatív piacon a Buda-Cash -. mely az orosz válság után piacvezető létére is kivonult a kereskedésből, de közel két évvel később visszatért -. meg tudta előzni a Concorde-ot, harmadiknak pedig az Eastbrokers futott be.