Az IBUSZ törzsrészvényeinek súlyozott átlagára az utóbbi hat hónapban 548, az osztalékelsőbbségi papíroké 1773 forint volt. A törvényi előírások szerint az ajánlattevőnek minimum ezt az árat kell kínálnia a papírokért.
A társaság közgyűlése azt is jóváhagyta, hogy az IBUSZ Utazási Irodák Kft. 2001. december 31-i hatállyal beolvadjon az IBUSZ Rt.-be. 2002-ben az egybeolvadás költségeit teljes mértékben fedezni tudják a megtakarítások.
Az IBUSZ vezetősége a közgyűlésen kérte részvényeseit, hogy nyilatkozzanak arról, az egybeolvadás után kívánnak-e tulajdonosai maradni a részvénytársaságnak. A kisrészvényesek október 5-én 12 óráig személyesen is bevihetik ezt a nyilatkozatot a cég székhelyére.
Azok számára, akik nem kívánnak tulajdonosai maradni az IBUSZ-nak, jövőre kifizetik a nekik járó tulajdoni hányadot. A 2001. december 31-i állapotnak megfelelően a két társaság összevont saját és összevont jegyzett tőkéje hányadosa alapján számítják ki az ellenértéket, ami az előzetes becslések szerint a részvények névértékének 170 százalékát jelenti majd.
A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a cég tavalyi évi konszolidált beszámolóját 219,75 millió forint mérleg szerinti eredménnyel.