Soron kívüli tájékoztatást tett közzé első nyolchavi eredményéről a Globus, a nem auditált és csak részben konszolidált adatok szerint a csoport árbevétele augusztus végéig 31 százalékkal haladta meg az előző évet. Belföldről 10,8, míg exportértékesítésből valamivel több mint négymilliárd forint folyt be a társasághoz.
A közvetlen költségek 17 százalékkal emelkedtek, a közvetettek pedig 13 százalékkal haladták meg a bázist.
A konzervipar szezonális jellege miatt a Globus gazdálkodásában a második fél év a meghatározó. Az esztendő első felében a társaság árbevétele 9,5 milliárd forint volt, az azóta eltelt két hónapban pedig több mint 5 milliárddal nőtt az értékesítés. A július--augusztus havi export megközelítette az első hat hónap kivitelének értékét.
Üzemi szinten eddig 973 millió forint eredményt ért el a csoport, míg egy évvel korábban 71 milliós veszteségük volt. A 973 milliós operatív profit egyébként nagyságrendileg megfelel annak, amit a menedzsment az év egészére tervezett.
A csoport pénzügyi nyeresége nyolc hónap után 29,6 millió forint. Ez félévkor 139 millió volt, ami annak köszönhető, hogy a Globus az első fél évben visszafizette devizahiteleit, és ezáltal jelentős árfolyamnyereségre tett szert. A második fél évben viszont a zöldség-gyümölcs szezon idején a csoport hitelállománya magasabb, mint az esztendő más részeiben, ezáltal a kamatköltségek is megemelkednek. A pénzügyi műveletek ráfordításaiban a második fél évben várható nagymértékű emelkedés az oka annak, hogy az év hátralévő részében már nem nő tovább a nyereség.
A Globus adózás előtt augusztus végéig 1,155 milliárd forint eredményt teljesített, míg egy éve ugyanebben az időszakban 314 milliós veszteséget értek el.
Az év egészére a csoport vezetése korábban 25 milliárd forint körüli árbevételt és mintegy 950 millió forintos adózás előtti eredményt tervezett. A menedzsment az esztendő hátralévő időszakában további nyereségnövekedéssel nem számol, 2001 végére így is 1,1 és 1,2 milliárd forint közötti adózatlan eredményt érhet el a társaság.