A heti hangulatot egyébként egyértelműen a csütörtöki 15 éves kötvényaukció határozta meg. E mellett még annak is nagy szerepe volt a vásárlási kedv fenntartásában, hogy az ÁKK az elsődleges forgalmazók tudomására hozta a januári finanszírozási tervet. Abban pedig nem szerepelnek nagymértékű hosszúpapír-kibocsátások, ami rövid távon mindenképp jó hír a piac számára. A hozamgörbe hosszú odalán a hozamok az előző péntekhez képest 45-55 bázispontot estek, míg a rövid oldalon 15 bázispont körüli hozamcsökkenést regisztráltak.
Az elmúlt hét elején és végén gyengült, de keddtől csütörtökig erősödött a dollár árfolyama a nemzetközi devizapiacokon. A Fed kamatcsökkentése lázba hozta a részvénypiacot, ami szerdán már a dollár jegyzésében is erősen éreztette hatását. Az Európai Központi Bank csütörtöki 50 bázispontos kamatcsökkentése sem volt elég ahhoz, hogy elvegye a dollárt vásárlók kedvét. Péntekre kijózanodott a piac, ami főként az amerikai részvényárfolyamok esésének tulajdonítható. Végül 89,4 centen fejezte be a hetet az euró, ami hajszállal alacsonyabb a megelőző péntek záróértékénél.
A japán jen egész héten jól tartotta magát a dollár ellenében, de a Bank of Japan egyik tiszviselője ismét kilátásba helyezte az exportot segítő intervenciót. Egy zöldhasú 120,50 jent ért a hét végén New Yorkban, ami azonban még mindig 1,2 százalékos erősödést takar heti szinten.
A bankközi piacon közel két százalékpontot erősödött a forint a lebegési sávon belül. A kedvező fizetésimérleg-adat, illetve az erőteljes állampapír-kereslet nyomán a hazai valuta 9 százaléknál is jobban eltávolodott a sávcentrumtól.
Közepes, csaknem 15 milliárdos forgalmat bonyolítottak le a brókerek a Budapesti Árutőzsdén. A héten a dollár piacán mintha mi sem történt volna, a novemberi lejárat hétfőn 282,7 forintot, pénteken 282-t ért, igaz, a hét közepén benézett 279,5-ig is. A legközelebbi eurótermin hétfőn még 253,2-en forgott, innen 252-re csúszott, végül csütörtökön és pénteken teljesen megadta magát, ekkor már csak 250,8 forintot ért.