A Vodafone 4 százalékot süllyedt, miközben az ABN Amro negyedével megkurtította az új brit mobil-előfizetők számára vonatkozó idei becslését. A Deutsche Telekom hasonló mértékben értékelődött le, ugyanis újabb sajtóhírek jelentek meg a társaság következő évekre tervezett veszteségeivel kapcsolatban. Az egyetlen kivétel a British Telecommunications volt, mely csaknem 3 százalékkal erősödött, ugyanis a cég vezetője visszakozott azon terveitől, hogy beszálljanak közvetlenül a szórakoztatóiparba.

New Yorkban lapzártánkkor átlagosan félszázalékos veszteségnél tartottak a részvények. A Ford 6 százalékkal került lejjebb, az UBS Warburg csökkentésre rontotta az autógyártó papírjaira vonatkozó ajánlását. Lemorzsolódtak a technológiai papírok is. A gyógyszergyártók és a kiskereskedelmi cégek részvényei iránt viszont mutatkozott némi érdeklődés. A Gap ruhacég 14 százalékkal erősödött, miután közölte, hogy negyedéves vesztesége az elemzők által vártnak legfeljebb a felét fogja elérni.

Kelet-Európában nem alakult ki egységes trend. Varsóban és Moszkvában estek az árak, Prágában viszont kis nyereséget könyvelhetett el a befektetők többsége.