Első ízben adott ki befektetői hírlevelet (pontosabban investor newslettert, mert csak angol verziója létezik) a Rába Rt. A társaság a hírlevélben értesíti befektetőit az alkatrészüzletág két új megrendelésére. A Rába Mór Kft. öt évre szóló megállapodást kötött az ISE GmbH-val frontális ütközések hatásait tompító autóalkatrészek szállítására. A megrendelés az első évben 300-350 millió forintos bevételt jelent majd a cégnek, de ez az összeg akár 600-700 millióig is emelkedhet a következő esztendőkben. Szintén a Rába Mór Kft.-t bízta meg a Bombardier 400 millió forint értékű vasúti kocsikba való ülések szállításával. A projekt júliusban indul, és 22 hónap a futamideje.

A Rába alkatrészüzletága 2001-ben becslések szerint 16-17 milliárdos árbevételt realizált, de a Suzuki rendeléseinek csökkenése érzékenyen érintheti az üzletágat. Ezért a kieső bevételeket a fentiekhez hasonló rendelésekkel igyekeznek kompenzálni.

A hírlevélben a Rába 2001-re 40 millió dollárt meghaladó amerikai értékesítést jelez előre, ami ugyan 40 százalékkal marad el a 2000. évi számoktól, de az elemzői várakozásokkal összhangban van. A társaság az idei első negyedévben stagnálásra számít az amerikai nehéztehergépkocsi-piacon, de a mezőgazdasági járművek exportjában a John Deere megrendelései következtében kis növekedés adódhat.

Kedvező fejlemény még - főként pénzügyi szempontból -, hogy az amerikai piacra termelt készletek gyakorlatilag megfeleződtek, azaz 70 ezer darabról 35 ezerre csökkent a cégnél raktáron levő tehergépkocsi.

A novemberben közzétett legutolsó, 2001. évi árbevételi becslést 56,2 milliárd forintról 52,8 milliárdra módosította a Rába, ami néhány dezinvesztícióval (buszgyártás leállítása stb.) indokolható.

A Rába nem egyszeri alkalomnak szánta a hírlevelet, a jövőben minden hónapban számíthat a piac e kiadványra.