A részvénypiaccal összevetve elmondható, hogy nem reagált különösebben a választások első fordulójának eredményeire a hazai másodlagos állampapírpiac. A forgalom nem sokkal haladta meg az átlagost, a referenciahozamok pedig heti szinten különböző irányban változtak. A hozamgörbe rövid oldalán öt nap alatt 3-7 bázisponttal csökkentek a hozamok, míg a 3-10 éves futamidők esetében 4-11 bázispontos hozamemelkedést regisztráltak. Az elsődleges piacon a megszokott érdeklődés mutatkozott az Államadósság Kezelő Központ papírjai iránt.

Élénkebb kereskedés folyt a héten ugyanakkor a hazai bankközi devizapiacon. Nemzeti fizetőeszközünk különösebb ingadozások nélküli enyhe erősödést produkált a héten. Az euró ellenében csak kismértékben javított árfolyamán, egy euró péntek délután 241,77 forintot ért, ami csak hajszállal kevesebb, mint a hét eleji 241,92. A sávon belül ez 12,43 százalékos árfolyamszintnek felel meg a sávközéptől számítva az erős oldalon. A dollárral szemben jobban szerepelt a forint. Egy zöldhasú péntek délután 275,03 forintot ért.

Hét eleji esését ledolgozta az amerikai deviza a jen ellenében a nemzetközi devizapiacokon. Az ázsiai térség meghatározó pénzneme a hét elején, még az előző heti lendületéből táplálkozva erősödött a dollárral szemben, a 131 jen/dolláros szint alá süllyedt, és megközelítette a 130-as határt.

Ezt követően azonban korrekció következett be a piacon, amin a japán pénzügyminisztérium illetékesei nyilatkozataikkal csak löktek még egyet. A szigetországban ismételten felhívták a figyelmet arra, hogy számukra rendkívül kedvezőtlen a jen túlzottan erős árfolyama. A piacnak pedig elég volt ennyi, hogy elforduljanak a japán devizától. A péntek délutáni kereskedésben már 132,10 jent ért egy dollár New Yorkban.

Az euró ellenében a hét folyamán jellemzően gyengült a dollár, amin csak pénteken, a vártnál kedvezőbb kiskereskedelmi eladásokról szóló adat következtében volt képes javítani a zöldhasú. A közös európai fizetőeszköz a hét utolsó kereskedési napján 87,80 centen forgott, ami kismértékű erősödést jelent heti szinten.