Kilencedik hete esik a dollár árfolyama főbb riválisai ellenében a nemzetközi devizapiacokon. Az amerikai deviza a hét utolsó kereskedési napján újabb 16 hónapos mélypontot ért el az euróval szemben. A befektetők elfordulnak a dollártól, ami elsősorban az amerikai részvényárfolyamok gyengélkedésével magyarázható. Ezen a többnyire mérsékelten kedvező makroadatok sem képesek változtatni. A zöldhasú 1,1 százalékos heti gyengülést követően 94,85 centes szinten zárta a hetet az euró ellenében. Szakértők pedig már arról beszélnek a piacon, hogy a dollár hamarosan elérheti a 96-97 centes sávot is. Ázsiai vetélytársával szemben már valamivel jobban teljesített a dollár, bár ez leginkább a Bank of Japannek volt köszönhető. A japán jegybank az elmúlt héten ismét interveniált a jen ellen a piacon, ami természetesen gyengítette a devizát. A befektetőket némileg elrettentette a központi banki akció a jentől, így az végül 124,51-os szinten fejezte be a hetet a dollárral szemben.

A labdarúgó-világbajnokság rányomta a bélyegét a forgalomra az elmúlt öt kereskedési nap során a hazai másodlagos állampapírpiacon. A hét elején közzétett vártnál nagyobb folyó fizetésimérleg-hiány nem váltott ki komolyabb reakciót a piaci szereplőkből. A hét során a hozamgörbe rövid futamidejű szakaszán szinte nem változtak, míg a hosszú oldalon néhány bázisponttal csökkentek a referenciahozamok.

A hét eleji kétnapos brit ünnep alatt csak csordogált az üzletmenet a hazai bankközi devizapiacon. A hét második felében azonban visszatért a piac a normális kerékvágásba, átlagos forgalmat bonyolítottak a kereskedők. A nem túl kedvező hazai makroadatok ellenére a forint előbb erősödött, 13 százaléknál is jobban eltávolodott a sávközéptől. Péntekre azonban visszatért korábbi szintjére. Egy euró 241,48 forintot ért a hét végén, ami 30 fillérrel magasabb a hétfői szintnél. A sávon belüli helyzetet tekintve ez 12,52 százalékos árfolyamnak felel meg a sávközéptől számítva az erős oldalon. A dollár ellenében heti szinten 3 forintot javítva, 255,83-on zárt nemzeti fizetőeszközünk.