Az év eleje óta stabilan 85 százalék körüli szinten mozog a CA Részvény Alap részvénykitettsége, s ez az elkövetkező időszakban sem módosul jelentősebben. Ezt az arányt semlegesnek tekintjük, s az esetleges iraki háború körüli bizonytalanság közepette is optimálisnak tartjuk - mondta az alapkezelő, hozzátéve: kisebb cserék történtek az év eleje óta, ám ez nem változtatott a részvényhányadon.

Az 1,781 milliárdos nettó eszközértékű alap részvényhányada közel fele-fele arányban oszlik meg az öt blue chip és a kisebb, zömmel "védekező" papírok között. Az utóbbi kategóriába a kedvező osztalékkilátásokkal rendelkező Démászt és a Zwackot sorolja az alapkezelő.

A héten megjelent tőzsdei gyorsjelentésekkel kapcsolatban nem számol jelentősebb hatással az alapkezelő, a piaci szereplők ugyanis a háborúval vannak elfoglalva. Ez egyébként a forgalmon is meglátszott. A viszonylag alacsony érdeklődés azzal magyarázható, hogy a befektetők többsége kivár, s ez nem magyar "specialitás", hiszen külföldön is ez a jellemző.