A vétel részleteiről a Portfólió.hu-nak nyilatkozó Albrecht elmondta: a Herz Szalámigyár Rt. ma is jó profitabilitással működik, és kisebb átalakításokat követően elképzelhetőnek tartja, hogy egy éven belül megjelenjenek a BÉT-en. Lapunk kérdésére úgy válaszolt: természetesen a tőzsdei bevezetés egy lehetőség, de ennél egyelőre nem több.

A Herz Szalámigyár Rt. hosszú évek óta megfelelő nyereséggel működik, a társaság éves szinten egymilliárd forint körüli készpénz (EBITDA) kitermelésére képes. Az idei évi árbevételi terve 9 milliárd forint, hitelállománya nincs.

Az alapanyagot félkész feldolgozottság mellett veszik, és nem üzemeltetnek vágóhidat. A Herz szalámigyár kibocsátása éves szinten 6 ezer tonna, melyből 1,8 ezer tonnát külföldön adnak el. A rövid távú feladatok között Albrecht a Pickről történő leválást nevezte meg, mely önmagában is eredménynövelő tényező lehet, mivel a Pick a csoporton belüli szolgáltatásokat díjazás ellenében biztosította. A Pick eladta a Szegedi Paprika Rt.-t is - a Forrás Rt.-nek -, ott azonban csak az Arago csoporton belüli átcsoportosításról volt szó. Albrecht Ottó egyébként a BÁT és a BÉT eladásakor már volt üzletfele a Pick többségi tulajdonosának, az Aragónak, igaz, akkor mindketten az eladói oldalon voltak. Arra a kérdésünkre, hogy a jó üzleti kapcsolatnak van-e köze az adásvételhez, Albrecht azt válaszolta: nem kötik szoros szálak az Aragóhoz csak azért, mert egyszer együtt léptek fel.