Közgyűlést tartott a Zalakerámia

Tegnap megtartották a Zalakerámia Rt. közgyűlését, amelyen a meghirdetett három napirendi pont közül kettőt fogadtak el - közölte a BÉT. Ezek szerint Anton Lasselsberger a korábbi közgyűlésen felügyelőbizottsági taggá választását elfogadó nyilatkozatával nem erősítették meg, és a harmadik felügyelőbizottsági tagnak három évre Walter Andrást választották. A Deloitte & Touche Kft.-t visszahívták könyvvizsgálói tisztségéből, és a társaság könyvvizsgálójának a BDO Kontroll Kft.-t választották az éves beszámoló elfogadásáig. (VG)

Kelet-Közép-Európára céloz a Volksbank

A német DZ Bankkal és a WGZ-Bankkal, valamint a francia szövetkezeti bankokkal kötött megállapodást a Magyarországi Volksbank Rt. fő részvényesének anyabankja, az ÖVAG konszern. Az együttműködés célja a szövetség üzleti tevékenységének fokozása a kelet-közép-európai régióban. Az ÖVAG leányvállalata, a külföldi érdekeltségeket tömörítő Volksbank International AG évek óta jelen van univerzális kereskedelmi bankjaival a kelet-közép-európai piacokon. A hálózat megtalálható Magyarországon kívül Szerbia és Montenegróban, Szlovéniában, Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában, Szlovákiában, Romániában és Csehországban is. (VG)

CIB: módosított a Moody's

A Moody's stabilról pozitívra módosította a CIB Közép-európai Nemzetközi Bank Rt. A2-es, hosszú távú betéti besorolásának kilátását. A bank rövid távú betéti besorolásának és pénzügyi erősségének kilátásai változatlanok maradtak. (VG)

Részvénylehívás az OTP-nél

Az OTP Bank opciós részvényprogramja keretében december 17-én 107 ezer törzsrészvényt hívtak le. Ezzel egyidejűleg Lantos Csabának, a hitelintézet igazgatósági tagjának tulajdonában lévő OTP-törzsrészvények száma 107 ezerrel nőtt, így a bank saját tulajdonában lévő OTP-törzsrészvényeinek állománya 10 209 014 darabra csökkent. (VG)