Hátat fordít a tőzsdének az egyik legvagyonosabb vállalkozó, Leisztinger Tamás. A Pick és a tőzsdei részvények eladása után az Arago-csoport most 35 milliárdos lágymányosi ingatlanfejlesztésben érdekelt - olvasható a Figyelő legújabb számában megjelent interjúban. A beszélgetésből egy közepesen sikeres, számos kudarcban részes üzletember képe rajzolódik ki a top 100-as milliárdosról.

A Leisztinger-birodalom politikája gyökeresen változni látszik, így lehetséges, hogy a cégközpont pár éven belül a teljesen újjáépülő Lágymányosba, jelesül a Kopaszi gáthoz kerül át. Itt épül ugyanis az utóbbi évek egyik leglátványosabb új Duna-parti része az Arago beruházásában - foglalja össze az interjút az Fn.hu.

Valóban meglepő, hogy a zseniális - mások szerint inkább agresszív - stratégiával egy évtized alatt a semmiből milliárdossá előlépett tőzsdeguru most a legkonzervatívabb, az ellenséges felvásárlásokhoz képest kifejezetten unalmas, és viszonylag kiszámítható megtérülést hozó ingatlanfejlesztésbe kezd - írja az internetes portál. Az utóbbi egy évben megsűrűsödtek a lendületvesztés jelei az Arago háza táján. A Leisztinger nevet a Tokaj Kereskedőház, a Budapesti Nagybani Piac Rt. lehetséges vásárlói közt jegyezték, de a tokaji magánosítás lekerült a napirendről, s most úgy tűnik, a fővárosi tulajdonban lévő nagybani piacra sem írnak ki pályázatot.

Az Arago-úthenger leállása tetten érhető azon is, hogy Leisztinger sorra kiszáll az évekig meglévő fontos befektetéseiből. Ennek legkézenfekvőbb jele a hatalmas Pick-csoport menedzselésének feladása - amelyből állítása szerint milliárdos veszteséggel "jött ki" az üzletember. Az interjúban Leisztinger elmondja azt is: ígéretes balkáni cégek felvásárlásában gondolkodik, mert "az itthon összegyűjtött vállalatfelvásárlási tapasztalatok ott jól hasznosíthatóak lennének". (Fn.hu-VG)