Eredményesnek bizonyult a CIB Bank Rt. szeptember 5-i kötvénykibocsátása, amely már az uniós elveknek megfelelő, új tőkepiaci törvény előírásai szerint lebonyolított első hazai banki kötvénykibocsátás - közölte lapunkkal a hitelintézet. (A CIB 2007A kötvénysorozatnak a hétfői kibocsátás már a hetedik rábocsátása volt.) A tízezer forintos névértékű kötvények a három hónapos bankközi hitelkamatláb (Bubor) felett 0,3 százalék kamatot fizetnek, így a papírok aktuális kamata a november 12-i kamatfordulóig 360 napos bázison számolva 6,7 százalék.

A bank tájékoztatása szerint a felajánlott maximálisan ötmilliárd forintnyi mennyiségre nyolcmilliárd forintot meghaladó vételi ajánlat érkezett a kötvényaukción, amelyből ötmilliárd forintnyit fogadtak el. A hetedik sorozatrészlet kibocsátása révén a CIB 2007A kötvényekből eddig kibocsátott teljes mennyiség mára már elérte a 36,5 milliárd forintot.

A CIB 2007A kötvényeket - hasonlóan a többi banki kötvényhez - bevezették a Budapesti Értéktőzsdére, ezzel a kibocsátó megfelelő másodpiaci forgalmazást biztosít. A tőzsdei bevezetésen túl a CIB a teljes fiókhálózatában történő folyamatos árjegyzéssel biztosít addicionális likviditást az általa kibocsátott kötvényeknek, ezzel segítve, hogy a befektetők - szükség esetén - a lejárat előtt is biztonságosan értékesíthetik az általuk megvásárolt kötvényeket. A folyamatos árjegyzés lehetőséget nyújt arra is, hogy a befektetők az aukció lezárultát követően is vásárolhassanak a kötvényekből, amelyre a CIB országos fiókhálózatának bármely egységében van lehetőség. (BM)