Pénz- és tőkepiac

Máris "rosszalkodik" az AIG – lazítana a hitelezési szabályokon

A Wall Street Journal értesülései szerint épphogy csak elkezdték a hitelezési szabályok szigorítását az Egyesült Államokban, a válság áldozatául esett AIG máris azok könnyítéséért lobbizik.

Ellentétben a Fannie Mae és Freddie Mac vállalatokkal, az American International Group (AIG) számára a kormány nem tiltotta meg a lobbitevékenységet, és ezt a cég ki is használja. A Wall Street Journal információi szerint az AIG már azon dolgozik, hogy könnyítsenek a szövetségi szintű szabályozáson, amely mostantól szigorúbb feltételeket szabna a hitelfelvételhez – írja a Reuters.

Az ügy érdekessége, hogy a módosított szabályozás éppen azokat a kétséges vagy tisztességtelen döntéseket próbálja kiszűrni, amelyek részben az AIG vesztét is okozták. A cég, amelynek 20 százaléka továbbra is a köz tulajdonában van, egyelőre nem kommentálta a lap értesüléseit.

A korábban a világ legnagyobb biztosítójának számító AIG-ot a múlt hónapban 85 milliárd dolláros tőkeinjekcióval segítette meg az amerikai állam, miután a cég összeomlott a hatalmas mennyiségű fedezetlen miatt.

szabály freddie AIG hitel fannie
Kapcsolódó cikkek