Pénz- és tőkepiac

Kgfb: erős roham már a kampány elején

Biztosítás. Átlagosan 15-20 százalékkal számolták ki többen a jövő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjaikat az idei kampány első hetében az interneten, mint tavaly – mondta el lapunknak az egyik vezető online alkusz, a PBA Praeventio online üzletágának vezetője. A PBA oldalán a tegnap délelőtti adatok szerint több mint 150 ezer kalkulációt végeztek az autósok, s ebből több mint 5800 szerződés született. Ezek átlagos díja 30 200 forint körül van, ami nagyjából megegyezik a tavalyi átlagos tarifákkal – mondja Lantos Lóránt. Az alkusz portálján (hasonlóan a többi nagy netes közvetítő site-jához) még mindig toronymagasan vezet az idén rekordkedvezményeket osztogató Allianz Biztosító – a kötések 32 százalékát viszi. Második a Wabard 16, harmadik a Köbe 14 százalékkal, utánuk már egy számjegyű részesedéssel következik a Genertel és az Aegon. Ők állnak ugyanakkor a felmondások tekintetében is az élen. Ezt a versenyt is az Allianz vezeti 15 százalékkal, őt követi a Köbe, a Genertel és az Aegon.

Több mint 125 ezren már a biztositastipp.hu oldalon is kalkuláltak az első egy héten – tudtuk meg a portál üzemeltetőjétől, a CLB biztosítási alkusztól. Ők több mint 4200 szerződést regisztráltak szombat délutánig, amelynek több mint 33 százalékát itt is az Allianz vitte el. Itt a Wabard, a Köbe, az OTP Garancia és a Genertel áll még a sor elején, sereghajtó a Signal, a TIR Biztosítóegyesület és az MKB Biztosító.

A piacvezető Netrisk még a múlt hét közepén tette közzé részidős eredményeit, akkor az oldalon már több mint 20 ezer szerződés köttetett, ez kétszerese a tavalyi számnak. Azóta ugyanakkor ez az autósok átkötési hajlandóságából ítélve akár ismét megduplázódhatott, bár az igazi rohamra november utolsó hetében számítanak az alkuszok. A jó szezonkezdet alapján a cégek most nem tartják kizártnak, hogy az átszerződők száma elérje akár a 800 ezret is. VG

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek