Pénz- és tőkepiac

Bónuszok - A Bank of America vezérét is kérdőre vonják

A New Yorki Ügyészi Hivatal bevonta a prémiumokkal kapcsolatos vizsgálatokba Ken Lewist. A Bank of America vezérét a Merrill Lynch munkatársainak kiutalt bónuszok kapcsán értesítette az ügyészség.

Ken Lewisnak úgy nevezett subpoena eljárásban kell dokumentumokkal alátámasztania szerepét a Merrill Lynch ügyében – tudósít az AP.

A Bank of America jelenlegi vezérigazgatóját arról faggatja majd a New Yorki Ügyészség, hogy miért fizették ki idő előtt a csőd felé sodródó cég dolgozóinak prémiumait. A hírügynökség információi szerint a kérdéses kifizetésekre napokkal azelőtt került sor, hogy a Bank of America a Merrill tulajdonosává vált.

A Merrill Lynch korábbi vezérét, John Thaint tegnap hallgatták ki ebben az ügyben. A New York-i államügyész összesen 3,6 milliárd dollár sorsát próbálja felderíteni. Andrew Cuomo a múlt héten a szenátus illetékes bizottságának írt levelében leszögezte, hogy a prémiumok kifizetése felelőtlenül történt.

A múlt héten a Bank of America szóvivője úgy nyilatkozott: a Merrill Lynch független cég volt a kérdéses tranzakció idején, ezért ők nem tehettek semmit.

Thain Lewis ügyész Merrill Lynch Bank of America
Kapcsolódó cikkek