Pénz- és tőkepiac

"Osztom a haragjukat, ízléstelenek voltak a kifizetések" – Mea culpázik az AIG-vezér

"A mai találkozónkra a közfelháborodás csúcsán kerül sor. Osztom ezt a haragot" – mondta meghallgatásán Edward Lidy, az AIG vezére, aki elismerte: ízléstelen volt a prémiumok kifizetése a milliárdos veszteség közepette.

Az AIG vezérigazgatója ma egy kongresszusi bizottsági meghallgatáson számolt be a cég tevékenységéről. Az utóbbi napokban az amerikai sajtó az AIG botrányától volt hangos, a pénzintézet 170 milliárd dolláros állami támogatást kapott a csőd elkerülésére, de ennek ellenére 220 millió dollárnyi prémiumot fizetett ki – tudósít az AP.

Edward elnök-vezérigazgató "örökölte" az AIG problémáit és mai meghallgatásán azt mondta: a vállalat egy hatalmas belső hedge fundot növesztett saját magán belül. Liddy kijelentette: a közfelháborodás csúcspontján számol be a cégről és osztja az adófizetők haragját a prémiumok kapcsán.

"Senki nem tudja nálam jobban, hogy az AIG jelentős mennyiségű állami pénzt kapott. A cég az adófizetők tűrőképességének és türelmének haszonélvezője volt" – mondta a vezérigazgató, megerősítve, hogy az AIG mindent elkövet a restrukturálás érdekében.

vezérigazgató kongresszus AIG bónusz adó Liddy prémium meghallgatás
Kapcsolódó cikkek