Pénz- és tőkepiac

Egyre több bank csábítja a nyugdíjasokat - Ki mit kínál?

Egyre több bank veszi célba a nyugdíjasokat, leginkább a célcsoport nagy - stabilan hárommillió feletti – létszáma miatt.

Ráadásul a forrásgyűjtés szempontjából különösen fontos célcsoport most a nyugdíjas korosztály, hiszen az döntően a leghagyományosabb befektetési formát, a lekötést választja, és stabilabban tartja megtakarításait számláin, mint a fiatalabbak.

Éppen ezért a jelenlegi forráshiányos időszakban kiemelt banki kuncsaftnak számíthatnak a nyugdíjasok, még ha megtakarításuk összege jellemzően alacsonyabb is, mint az aktív keresőké. (Az idősebb korosztálybeliek lojálisabbak is, sokkal kisebb valószínűséggel váltanak bankot, megszerzésük ezért is fontos a hitelintézeteknek.)

A CIB Bank a forrásszerzés jegyében például nyugdíjas-számlacsomagjaival rendelkező ügyfeleinek általános lekötött betéteik mindenkori kamatszintjét meghaladó kamatot ígér mind forint-, mind eurólekötésekre, emellett az akciós betétek is kedvezőbb kamatfeltételek mellett igényelhetők. A hitelintézet aktuális ajánlata 8,75–12,25 százalék, a futamidőtől és a lekötött összegtől függően. A kétféle számla minimumösszeg nélkül nyitható, havi díjuk 99 forint, az igényelheti, aki öregségi vagy özvegyi nyugdíjra jogosult, aki elmúlt 62 éves, és természetesen aki nyugdíját vagy máshonnan származó jövedelmét erre a számlára utaltatja.

Több fronton törekszik a nyugdíjas korosztály meghódítására az Erste Bank is: kifejezetten nekik szóló Senior számlacsomagját még két évvel ezelőtt vezette be, ezt kizárólag nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkező ügyfelek igényelhetik.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

eurólekötés számlacsomag özvegyi nyugdíj lekötés Erste Bank nyugdíjas CIB kamat
Kapcsolódó cikkek