Pénz- és tőkepiac

Hogyan válasszunk lakásbiztosítást?

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint egyre gyakrabban következnek be szélsőséges időjárási események, és az ezek által okozott pusztítás nagysága is emelkedik. Az idén nyáron bekövetkezett jégverés, vihar és villámcsapás közel 10 000 épületet károsított, több milliárd forint kárt okozva.

A betöréses lopás károk a Groupama Garancia Biztosító tapasztalatai szerint országosan – területenként eltérő mértékben – emelkedő változást mutatnak. Ezt figyelembe véve különösen fontos, hogy a lakásbiztosítás megkötése mellett értékeinket megfelelő minőségű – MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) által ajánlott – biztonságtechnikai eszközökkel (pl. biztonsági ajtó, riasztó rendszer stb.) védjük és mindig gondosan zárjuk be lakásunk bejárati ajtóit.


   
Az időjárás változását kutató hazai és külföldi szakemberek véleménye szerint az elkövetkező időben egyre gyakoribbá válhatnak az intenzív viharok, a jégeső, a folyók áradásai, amelyek következtében többször keletkezhetnek nagymértékű károsodások a lakó- és melléképületekben – olvasható a Groupama biztosítási tudnivalókat összefoglaló közleményében.

Érdemes tudni, hogy lakásbiztosítási díjainkat a kedvezmények igénybevételével jelentősen csökkenthetjük.

Már lakásbiztosításban is választható - önrészesedés. Ahogy a Casco biztosítások esetében már megszokhatták az ügyfelek, már lakásbiztosítás kötése esetén is vállalhatunk önrészesedést. Ekkor a kisebb anyagi kárral járó esetekben az ügyfelek nem kérik a biztosító segítségét, így a biztosítási díj tovább csökkenthető.

Tájékozódjunk a partnerkedvezményekről. Használjuk ki a díjfizetés gyakoriságától függő kedvezményeket. Érdemes ügyelni arra is, hogy lakásbiztosításunk a nap 24 órájában rendelkezésünkre álló gyorsszerviz-szolgáltatást is nyújtson. Egy csőtörés, zárba tört kulcs, vagy betört ablak, sürgős problémamegoldást igényel, de ha mindez hétvégén, vagy éjszaka történik, a legjobb, ha biztosítónk ilyenkor is odafigyel ránk és kiközvetíti a megfelelő szakembert.

lakásbiztosítás díjfizetés Mabisz kedvezmény Groupama biztosítás díj
Kapcsolódó cikkek