Pénz- és tőkepiac

Az 55-57 éveseknek érdemes visszalépni a TB rendszerbe?

Az 52 évesnél idősebb magánnyugdíj-pénztári tagoknak december 31-ig kell dönteniük arról, hogy visszatérjenek-e az állami rendszerbe, de vannak, akik tanácstalanok – írja honlapján a Kossuth Rádió.

A PSZÁF honlapján számos tájékoztató anyag szerepel, a kalkulátor használati utasításában azonban ott a figyelmeztetés: a kiszámolt összegek becslések és modellértékűek, azok megvalósulásáért a program készítői nem vállnak felelősséget – írja a honlap.

Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára szerinte az 52-53 éveseknek érdemes megfontolniuk a kérdést, 55-57 éveseknek pedig érdemes inkább visszalépniük a TB-rendszerbe. „Az semmiképpen nem lenne jó, ha a pénztárban olyan tagok maradnának, akiknek már nagyon rövid idő van hátra a nyugdíjig, a tavalyi évben meglehetősen nagy veszteségek keletkeztek az egyes pénztártagok egyéni számláin. Itt a saját egyéni élethelyzet az, ami mindenképpen döntő minden tagnál.”

Becslések szerint a 3 millió magánnyugdíj-pénztártag közül körülbelül 160 ezren léphetnének vissza a társadalombiztosítási rendszerbe.

 

tagság visszalépők nyugdíjpénztár pszáf 52 év
Kapcsolódó cikkek