Pénz- és tőkepiac

Buffett ismét vásárolt

A Swiss Re viszontbiztosító társaság a Berkshire Hathawaynek, Warren Buffett befektetési cégének adta el amerikai üzletága egy részét.

A Berkshire 1,27 milliárd dollárért vásárolta be magát a Swiss Re amerikai életbiztosítási szektorába. A svájci biztosító társaság BBC által idézett közlése szerint az üzlettel tőke szabadul fel, amelyet más területen, nagyobb profittal fektethetnek be.

A Swiss Re közlése szerint az üzlet visszamenőlegesen, október elsejei határidővel lép életbe. Warren Buffett cége már korábban is rendelkezett tulajdonrésszel a svájci viszontbiztosítóban. A viszontbiztosítók más cégek biztosításainak kockázatát vállalják át.

A világ legnagyobb viszontbiztosítójának korábbi közlése szerint a hatmilliárd frankot kitevő leírások miatt a társaságnak 2008-ban egymilliárd frank vesztesége keletkezett után. A biztosító utoljára 2002-ben volt veszteséges. Az előző évben 4,2 milliárd frank adózott eredményt mutattak ki. Buffett ekkor, a krízis pillanatában szállt be a cégbe.

A milliárdos befektető utoljára január elején hallatta a hangját, ekkor közölte: nem javasolja, hogy a befektetők engedélyezzék a Kraft számára a Cadbury megvásárlását, mert ezzel gyakorlatilag biankó csekket adnának az amerikai édesipari konszernnek.

vásárol Swiss Re befektetés Buffett
Kapcsolódó cikkek