Pénz- és tőkepiac

A Raiffeisen International próbálja nyugtatni a befektetőket

A Raffeisen International osztrák bank és anyavállalata, a Raffeisen Zentralbank (RZB) pénteken igyekezett lecsillapítani a piaci aggályokat az esetleges fúzió kapcsán.

A két vállalat összeolvadása véleményük szerint erősíteni fogja a bankcsoport helyzetét Közép-, Kelet-Európában és Ázsiában. "A jelenlegi piaci viszonyok és a jövőben várható piaci változások nélkülözhetetlenné teszik a felelősséget komolyan vevő igazgatótanács számára, hogy folyamatosan vizsgálja, milyen lehetőségek vannak a szervezet optimális vállalati struktúrájának biztosítására" - hangoztatta az AP jelentése szerint Walter Rothensteiner, a RZB elnök-vezérigazgatója.

Mint mondta, az a cél a profit folyamatos növelése, a költségek optimalizálása, és a belföldi piaci pozíciók (Ausztria, Közép-Európa) erősítése. Az RZB-csoport tavaly 433 millió euró nettó profitot ért el, az előző évi 48 millió euróval szemben - hangzott el a Bécsben tartott pénteki sajtóértekezleten.

Ezzel szemben a Raiffeisen International konszolidált profitja 212 millió euróra esett vissza a múlt évben a 2008-as 982 millió euróról. A Raiffeisen International vezérigazgatója szerint a szinergiák segítségével minimalizálhatók a párhuzamosságok, ez pedig az egész csoportnak hasznára válik.

fúzió szinergia befektető RZB Raiffeisen International piac
Kapcsolódó cikkek