Pénz- és tőkepiac

Csak a görögöktől félhet a Société Générale

A Société Générale (SocGen) az elemzői konszenzust jócskán meghaladó profitról számolt be az első negyedévben. A francia pénzintézet bízik abban, hogy tartani fogja az idei évre kitűzött profitcélját.

Az 1,1 milliárd eurós nettó profittal a SocGen igen kellemes meglepetést okozott a Reuters elemzőinek, akik átlagban 614 millió eurót vártak a pénzintézettől. A bank leszögezte: bízik abban, hogy tartja majd a 3 milliárd eurós éves profitcélt.

A SocGen egyúttal 3 milliárd euróban jelölte meg a Görögország felé irányuló kitettségét. A cég ugyanakkor nem közölt adatokat spanyol és portugál kitettségéről, hangsúlyozva, hogy ezen országok helyzete erősen eltér Görögországétól. A Jean Sassus elemzője szerint a görög kitettség és a más bankokéhoz képest alacsonyabb fix bevétel aggodalomra adhat okot.

A francia bankok a legkitettebbek a görög válságnak, Christine Lagarde pénzügyminiszter ma találkozik a legnagyobb pénzintézetek vezetőivel, hogy a görög mentőcsomaggal kapcsolatos esetleges részvételükről tárgyaljon.

negyedév profit SocGen Görögország Société Générale
Kapcsolódó cikkek