Société Générale

Kár a gőzért, a forintot, a zlotyt és a koronát letarolja a dollár

A képlet szerint a legsérülékenyebb a forint, a zloty, a cseh korona és a rand, ebben a sorrendben – vélik a SocGen elemzői
2022.09.28 Olvasási idő:

Új csillag emelkedik: Spanyolország

Évi egy százalékponttal több növekedés lehet a spanyol gazdaságban, mint az eurózóna átlaga.
2021.09.22 Olvasási idő:

Egy évtizeden át manipulálhatták az arany árfolyamát a bankok

Amerikai kutatók empirikus vizsgálata megerősítette azt a korábban megfogalmazott gyanút, miszerint a londoni aranyár-fixingben résztvevő bankok egy évtizeden át manipulálhatták az arany világpiaci árát - jelentette a Bloomberg hírügynökség.
2014.03.01 Olvasási idő:

Tartásra vágták az Apple-t – A nagyobb kijelző segít?

A Société Générale elemzői vételről tartásra módosították az Apple részvényeire vonatkozó ajánlásukat. Az indoklás szerint az iPhone 5 eladásai nem a várakozásoknak megfelelően alakulnak.
2014.01.21 Olvasási idő:

Öt év börtön a csaló bankárnak

Öt év börtönre ítélte a párizsi fellebbviteli bíróság Jérome Kervielt. A Société Générale bankára 2008-ban majdnem ötmilliárd eurós kárt okozott fiktív ügyleteivel a hitelintézetnek, az ítélet szerint most ezt is vissza kell fizetnie.
2012.10.24 Olvasási idő:

SocGen: Óriási összegek mozdulhatnak meg az IMF-megállapodás után

Elhamarkodott döntés volt a megegyezés előtt, augusztusban végrehajtott magyar jegybanki kamatcsökkentés, de a jó külpiaci hangulat miatt végül szerencséje volt a magyar döntéshozóknak. Ugyanígy, az IMF-megállapodást megelőzően nagy hiba lenne a tisztán piaci alapon történő adósságfinanszírozás - vélik a Société Générale (SocGen) francia bankház és a Budapesti Gazdasági Forum konferencia szakértői.
2012.09.24 Olvasási idő:

Bíróság: Sorosnak tudnia kellett volna, hogy ez bennfentes kereskedelem

Az Emberi Jogok Európai Bírósága friss döntésében leszögezte: Sorosnak Györgynek tudnia kellett volna, hogy bennfentes kereskedést követ el, amikor két évtizeddel ezelőtt 3 millió dollárt nyert a Société Générale-on.
2011.10.06 Olvasási idő:

Újabb szöget ütött a Siemens a francia bankrendszer koporsójába

A Financial Times értesülései szerint a német konglomerátum körülbelül 500 millió eurónyi betétet vett fel az egyik francia bankból bő két héttel ezelőtt. Piaci pletykák szerint ez nem a BNP Paribas volt, hanem a Société Générale/Crédit Agricole duó tagjáról van szó.
2011.09.20 Olvasási idő:

Nagy gondok lehetnek Párizsban - Készülődik a Moody’s

A Financial Times Deutschland (FTD) hétfői száma szerint Damoklesz kardja lebeg több francia nagy francia bank feje felett.
2011.09.12 Olvasási idő:

Elzárják a pénzcsapot - Az európai bankoktól fél a Washington

Az Egyesült Államok szövetségi szabályozó hatóságai egyre jobban aggódnak amiatt, hogy az európai adósságválság átterjedhet az amerikai bankrendszerre, ezért fokozott figyelemmel követik a legnagyobb európai bankok amerikai leányvállalatait - írja a The Wall Street Journal (WSJ).
2011.08.19 Olvasási idő: