Pénz- és tőkepiac

Hogyan nyitunk folyószámlát? Négy szempont

Négy díjtétel alapján döntik el az ügyfelek, hogy milyen folyószámlát választanak, a Raiffeisen Bank felmérése szerint.

A bankváltással kapcsolatos piackutatások szerint a számlavezetési díj, az ATM pénzkivételi díj, az internetes utalás díja, valamint a csoportos beszedések/állandó átutalások díja a legfőbb választási szempont a lakossági ügyfelek körében.

A pénzügyi fogyasztói szokások területén megfigyelhető, hogy a lakossági folyószámla-használat területén is megjelent a költségtudatos ügyfélkör. Míg korábban a hazai foglalkoztatottak számára a folyószámlákkal kapcsolatos döntésekben a munkáltatók ajánlása játszott kiemelt szerepet, addig mára a lakossági ügyfelek maguk döntenek az ajánlatok között és egyéni szempontrendszer alapján választanak folyószámla-vezető bankot – derül ki a felmérésből.

Az ügyfelek igényeinek felmérését követően indította el a Raiffeisen Bank a DíjNullázó számlacsomagot, amelynél az ATM használat, internetes utalás, csoportos beszedések és a havi számlavezetés is ingyenes, ha havonta legalább 120 ezer forint összegű utalás érkezik a számlára akár két tételben.

A Raiffeisen DíjNullázó számlacsomag azon ügyfelek számára készült, akik fontosnak tartják a magas színvonalú, díjmentes szolgáltatásokat, emellett szívesen élnek az elektronikus banki szolgáltatások által nyújtott kényelemmel. A bank az átlagos jövedelemmel rendelkező ügyfelek számára hozta létre a számlacsomagot.

A bank új szolgáltatásának beindításával bízik benne, hogy a pénzügyi tudatosság terjedéséhez járul hozzá, valamint az ügyfelek elégedettségének növeléséhez.

számlacsomag DíjNullázó Raiffeisen Folyószámla
Kapcsolódó cikkek