Pénz- és tőkepiac

Biztatásra vár a piac

Az amerikai részvénypiac indexei pénteken a múlt heti viselkedésükhöz hasonlóan jórészt változatlanok maradtak. A hét elején a részvények rést ugorva magasabbra törtek, de aztán a hét további részében csak oldalaztak. A múlt heti mozgás tehát az ezen a héten esedékes további kitörés előtti konszolidációnak tekinthető.

Szerző: Tradenet Global

A Dow Jones +0.12%-kal 10 607 pontra, az S&P500 index +0.08%-kal 1125 pontra, a NASDAQ pedig +0.54%-kal 2315 pontra került. A New York-i forgalma - ha csak kevéssel is - végre meghaladta az egymilliárd részvényt, és ezt az opciók lejárata miatti sürgölődésnek köszönhetjük.

A héten a befektetők figyelme leginkább a keddi kamatbejelentésre összpontosul. A kereskedés forgalma remélhetőleg növekedni fog, miután a harmadik negyedéves futures és opciós kontraktusok lejártak. Ez a hét egy újabb opciós ciklussal kezdődik és gazdasági hírek sem lesznek, ezért lassú kezdésre számíthatunk.

Az ingatlanpiaci adatok kedden jelennek meg, de mindenki a délutáni kamatbejelentésre fog koncentrálni, és ez szerdán szép mozgásba torkollhat. A leginkább volatilis napnak a csütörtök ígérkezik a heti munkanélküliségi adatokkal és az ingatlanpiaci hírekkel.

S&P 500 (SPY)

Az index pénteken is abban a különösen szűk sávban kereskedett, ami az egész múlt héten jellemezte. Az árfolyam továbbra is a jelentős ellenállási szintnél ólálkodik, de még nem mutat hajlandóságot a kitörésre. A pénteki tehát egy újabb semmilyen kereskedési nap volt, kicsi mozgással és forgalommal.

Az index közel került a június óta tartó oldalazó kereskedési sáv tetejéhez. Az ETF 113.2 pont fölé kitörése mindenképp a befektetők szándékának felfedéseként értelmezhető. A kitörés hamisnak bizonyulhat, és az index visszahúzódhat a mostanában szokásosnak tekinthető tartományba, ahogy júniusban is tette. A másik lehetőség az, hogy a kitörés érvényes lesz, és ennek következménye emelkedés lesz a következő hónapokban. Amíg egyértelművé nem válik a kitöréssel kapcsolatos helyzet, jobbnak látjuk a fokozott óvatosságot a kereskedési döntésekben.

Az index +0.08% mozgással zárt 1125 ponton.

NASDAQ (QQQQ)

A NASDAQ a múlt év folyamán is úttörő szerepet játszott, miközben a többi index követte őt. A benchmark a hét elején kitörte a május közepe óta uralkodó, egyre alacsonyabb csúcsokban megtestesülő hanyatló trendvonalat, és azóta minden nap újabb csúcsra jutott. Mostanra az index túlerőltetettnek tűnik, és a további növekedés előtt korrekcióra lenne szükség. Az ETF 48 pontos területe tűnik a következő erős ellenállási szintnek.

Az index +0.54% mozgással zárt 2316 ponton.

Félvezetők ($SOX)

Az index közel került az EMA50 indikátor 335-ös értékéhez. Amennyiben ezt kitöri, újra a bikák kerülnek nyeregbe, és az augusztusi hanyatlást múlt időbe tehetjük.

A szektor +0.03% mozgással 334.35 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bankszektor ismét alacsonyabbra került, és nem volt képes jelentős kitörésre. A hónap eleji felfelé korrekció után az index hangulata ismét rossznak tűnik, így esést valószínűsíthetünk az ellenállási pontnál gyülekező eladók hatására.

Az index -0.51% mozgással 46.84 ponton zárt.

Biotech ($BTK)

Az index kitörte az április óta rá jellemző kereskedési sávot, és 1130 pont fölött kapaszkodott meg. Az index jó formában van, hogy folytassa emelkedését, a következő céltartomány az 1180-1200 pont környéki ellenállási szint.

A szektor +0.41% -os mozgással 1151 ponton zárt.

ellánállási pont Dow Jones kereskedés futures opciós index spy korrekció Nasdaq
Kapcsolódó cikkek