Pénz- és tőkepiac

Semmi sem tudta mélybe lökni a forintot

A forint reggel gyengült a vezető devizák tekintetében, napközben újra erősödni tudott, és megközelítette a 276-os technikai szintet az euró tekintetében.

17 órakor

Az ír helyzet sem okozott negatív fordulatot a forint árfolyamának alakulásában; a lengyel zloty koradélután gyengült az euróval szemben, míg a hazai deviza megtartotta előnyét.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Írországban 32 százalék körül alakul a költségvetési hiány a százalékában 2010-ben, de Dublin ígéretet tett, hogy 2014-re tartani fogja a 3 százalékos deficitcélt.

Egy bank, amely tönkretehet egy országot

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a piacokon, az Egyesült Államokból azonban kedvező hírek érkeztek: kevesebben kértek munkanélküli segélyt a vártnál, és a felülvizsgált GDP is jobb lett.

Az alpesi deviza 207,32 forintba kerül, a dollár 202,5 forinton áll.

A forint újabb lendületet kaphat, ha a költségvetés tervezete napvilágot lát. A hiteles költségvetés igen fontos: ha nem lesznek alultervezett kiadások, és felültervezett bevételek, akkor erősödhet a hazai deviza.

Fontos a kedvező nemzetközi hangulat is, ha a befektetőkre kockázatkerülő magatartás lesz jellemző az eurózóna adósságválságának mélyülése miatt, az a forintra is kedvezőtlen hatást gyakorolhat.

13:30 után

A forint erősödni tudott a vezető devizákhoz képest koradélután, az euróval szemben megközelítette a 276-os árfolyamot. Jelenleg 276,24 forint az euró.

A forint a régiós devizáktól elszakadva erősödik az euróval szemben.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A frankért ismét kevesebb mint 208 forintot kell adni a hazai devizából. A dollár 202,4 forint.

Délelőtt

A forint reggel gyengülni kezdett a vezető devizákkal szemben: Az euró hajnalban 277,3 forinton állt, reggel 277,5 forinton jegyezték, a tőzsdék nyitása előtt pedig 277,9-ig szökött fel az árfolyam. Jelenleg 277,4 forint a közös európai deviza.

Az eurózónából érkező negatív hírek hatására a befektetők némileg a kockázatkerülés felé fordultak, mely a frank erősödését hozta magával. A Moody’s leronotta Spanyolország adósságának besorolását, az ír bankmentés költsége meghaladhatja Dublin által prognosztizált szinteket.

A frank hajnalban 1,331 euróba került, reggelre 1,328-as szintre erősödött, jelenleg 1,329-es szinten áll a bankközi devizapiacon.

A forint előző napi záróárfolyama 208,23-as szinten alakult a frank tekintetében, reggelre 209,2-ig kúszott fel az árfolyam, melyhez hozzájárult az euró frankkal szembeni rossz teljesítménye.

Augusztus végén még 288 forintba került egy euró, a térség legjobban teljesítő devizájává vált a forint az elmúlt hónapban. Tegnap 4 havi csúcs közelében állt, 276 alatti szinten.

A 275-ös támasz letörésével kitörhetne a forint a nyári sávból.

forint Frank GDP deviza alpesi deviza dollár deficit hiány euró írország költségvetés árfolyam
Kapcsolódó cikkek