A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

100 milliós PSZÁF-bírság 9 szolgáltatóra

Kilenc jogosulatlan pénzügyi szolgáltatást nyújtó társaság és magánszemély részére a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A hatóság nemrég megerősített piacfelügyeleti szervezeti egysége a továbbiakban is határozottan fellép az engedély nélküli szolgáltatók ellen.

A PSZÁF 20 millió forint bírsággal sújtotta a Vibekri Pénzügyi Szolgáltató Kft.-t, s 20 millió forint bírsággal Nagy Franciska magánszemélyt engedély nélküli betétgyűjtés miatt.

A hatóság 20 millió forint büntetést szabott ki Holbusz Ákos magánszemélyre, 10 millió forintot az INTERCAPITAL Zrt.-re, 8 millió forintot Pocsai Jánosné magánszemélyre és 5 millió forint bírságot Csoma Jánosné magánszemélyre engedély nélküli pénzkölcsön-nyújtási tevékenység miatt, illetve 6 millió forintnyi bírságot a HJH Enterprises Co.-ra bejelentés nélküli hitelközvetítés miatt.

Másfél millió forint bírsággal sújtotta a PSZÁF a jogosulatlan FOREX-szolgáltatást végző Tradenet Kft-t és 1 millió forinttal a Live-Trade Oktatásszervező Kft-t. A PSZÁF valamennyi esetben azonnali hatállyal megtiltotta a jogosulatlan szolgáltatóknak a tevékenység végzését.

A PSZÁF által feltárt esetek egy részében a nyomozó hatóság is eljárást folytat. A PSZÁF ugyanakkor egyéb esetek kapcsán jelenleg is felügyeleti vizsgálatokat folytat jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek