Pénz- és tőkepiac

Kedvezményeket ad a K&H az iszapkárosultaknak

A K&H Csoport engedményekkel segít azoknak az ügyfeleinek, akik a vörösiszap által sújtott térségben élnek.

A Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen lakó ügyfelek kérésére a Bank 6 hónapi törlesztési haladékot ad a lakossági hitelekre, ezután az ügyfelek további törlesztés könnyítési lehetőség közül is választhatnak. Ha az ügyelek bankkártyája megsemmisült az áradatban, a fiókokban ugyanolyan feltételekkel vehetnek fel pénzt a számlájukról, mintha bankkártyát használnának.

A Bank nem számít fel díjat a kártyák letiltására és pótlására, vagy a bankszámla kivonatok újranyomtatására. A K&H Biztosító 150 000 forintos gyorssegélyben részesíti lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleit. A K&H Csoport munkatársai is felajánlásukkal segítették a bajba jutottakat, az így összegyűlt 3 826 000 forintot a K&H megduplázza.

Az egész ország összefogott, hogy enyhítsen a bajba jutottak gondjain, így a K&H is szeretne segíteni a maga eszközeivel, ezért úgy döntött, hogy széles körű kedvezményekkel támogatja azokat az ügyfeleket, akik K&H jelzáloghitellel, autó- vagy lakásbiztosítással rendelkeznek és károsultak a vörösiszap katasztrófában. A K&H a térségben élő ügyfeleinek hat hónapig felfüggesztheti hiteltörlesztéseik fizetését, amíg rendeződnek a körülményeik. Ezek után igényük szerint átstrukturálja kölcsöneiket, valamint fizetéskönnyítő megoldásokat keres.

A biztosítási kifizetéseiket közvetlenül a lakás helyreállítására fordíthatják azok is, akik nem a K&H-nál kötöttek lakásbiztosítást, akkor, ha jelzáloghitel van az ingatlanon. Több károsultnak annyi ideje sem volt, hogy a személyes holmiját magához vegye, a bankkártyáját is elvitte az iszapömlés. Nekik ingyen tiltja le, és pótolja a bank a kártyájukat. Addig sem maradnak azonban készpénz nélkül az ügyfelek, hiszen a fiókokban ugyanolyan feltételekkel vehetnek fel pénzt a számlájukról, mintha bankkártyát használnának. Az áradásban teljesen megsemmisült gépjárművek biztosítási díjait teljesen elengedi a K&H Biztosító.

lakásbiztosítás iszapkárosult hiteltörlesztés K&H biztosítás bankkártya
Kapcsolódó cikkek