Pénz- és tőkepiac

Bába: Orbánék sátáni terve a családi ezüst eladásáért

Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke a 168 órának elmondta: túlmutat a magánkasszák ügyén, ami történik; a tét az, hogy Magyarország alkotmányos keretek között működhet-e tovább.

Téved az, aki úgy gondolja, hogy a magánkasszák ügye lefutott játszma. „Én hiszek abban, hogy Magyarországon vannak olyan alkotmányos normák, amelyeken nem lehet átlépni” – mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke a 168 órának.

Ami zajlik, az túlmutat a nyugdíjpénztárak ügyén – vélekedett. „A tét már az, hogy Magyarország alkotmányos keretek között működik-e tovább” – fejtette ki véleményét a Stabilitás elnöke.

A kormány nyugdíjreformját ahhoz hasonlította Bába Julianna, mint amikor eladjuk a családi ezüstöt azért, hogy „a Gundelben kétszer megvacsorázzunk”.

A Fidesz jogszabálya, mellyel megnehezítik a magánpénztárak működését „sátánian zseniális” – fogalmazott a szakértő. Egyrészt megzsarolják a pénztártagokat, másrészt ellehetetlenítik az intézmények működését – fejtette ki álláspontját a Stabilitás elnöke.

Nem arról álmodoztam négy éves koromban, hogy Jeanne D’Arcként egyszer majd kiállok, és hadakozok valamiért – mondta Bába. Még az is lehet, hogy félnem kéne – válaszolta a 168 óra kérdésére. További részleteket itt olvashat.

Az nem szankcionálja a magyar nyugdíjrendszer átalakítását – jelentette be az uniós pénzügyminiszterek brüsszeli tanácskozása után Matolcsy György pénzügyminiszter.

Stabilitás bába julianna magánnyugdíj alkotmányosság nyugdíj pénztár
Kapcsolódó cikkek