Pénz- és tőkepiac

2,5 milliós adomány az Erstétől

Az Erste Bank Hungary Zrt. elengedi vörösiszap katasztrófában részben vagy egészben megsemmisült fedezettel rendelkező ügyfelei jelzáloghitel tartozását. Ezen túlmenően a bank munkatársainak gyűjtéséből a Magyar Vöröskereszt segítségével 2,5 millió forintos adománnyal járult hozzá a Devecseri Általános Iskola felújításához.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: a továbbra is rendkívül nehéz helyzetre való tekintettel, és az önhibájukon kívül bajba jutott ügyfelek terheinek enyhítése érdekében döntött úgy a bank, hogy a részben vagy egészben megsemmisült fedezettel rendelkező ügyfelei jelzáloghitel tartozását elengedi.

A tavalyi katasztrófa után a bank rögtön fél év mentességet hirdetett meg a jelzáloghitel-törlesztési kötelezettség alól iszapkárosult ügyfeleinek Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen. A féléves törlesztési moratóriumot azon jelzáloghitelt törlesztő Erste ügyfelek igényelhették, akiknek a hitelügyletben fedezetként szereplő ingatlanja Kolontáron, Devecseren vagy Somlóvásárhelyen van, függetlenül attól, hogy az ingatlanban keletkezett-e kár. A bank döntése értelmében a mentességi időszak lejártával történt meg a legnagyobb kárt szenvedett ügyfelek jelzáloghitel tartozásának elengedése.
 
A bank munkatársai – csakúgy, mint az árvíz idején – ismét adománygyűjtésbe kezdtek a katasztrófát követően a károsultak megsegítése érdekében. Az egyéni adományokból befolyt összeget a bank a Magyar Vöröskereszt segítségével a Devecseri Általános Iskola felújítására ajánlotta fel. Ebből az összegből valósulhatott meg a felújítás első szakasza, és kezdődhetett meg ismét a tanítás a tavaszi szünetet követően.

iszapkárosult vörösiszap erse jelzáloghitel devecser adomány
Kapcsolódó cikkek