Pénz- és tőkepiac

Hiába minden, nem kötünk utasbiztosítást

Napi néhány száz forintért már beszerezhető az utasbiztosítás, ráadásul egyre egyszerűbben, hiszen sok cég már az interneten, a bankautomatáknál vagy mobiltelefonon is lehetővé teszi a szerződéskötést. A külföldi kórházi számla több millió forintba kerülhet, a magyarok mégsem kötnek utasbiztosítást.

Több millió forintba is kerülhet a beteg szállítása vagy a kórházi kezelés költsége – az Aegondirekt.hu különféle megtörtént esetekkel hívja fel a turisták figyelmét a honlapján arra, milyen hasznos, ha utasbiztosítással vágnak neki egy külföldi útnak. A magyarok zöme azonban nem így tesz. „Pontos adat nincs, hiszen az EU-ban már nem regisztrálják a határátlépéseket, a szakemberek becslése alapján viszont a külföldre utazó magyaroknak csak a 30 százaléka költ utasbiztosításra” – mondja Marosvölgyi Péter, az Aegondirekt.hu szakmai igazgatója. Igaz – vélekednek például a K&H Biztosítónál –, a helyzet javul, egyre nő azok száma, akik megkötött biztosítással utaznak külföldre.

A szolgáltatás nem kerül különösebben sokba, napi néhány száz forint a legolcsóbb, és körülbelül 1000 forintért adják a cégek a prémium kategóriás változatokat. Európába, közelebbi országokba egyébként a szakemberek szerint megfelelnek az egyszerűbb módozatok is, egzotikusabb vidékekre viszont a magas szállítási költségek miatt célszerűbb a nagyobb limitekre szóló verziót választani. Arra pedig mindig érdemes ügyelni, hogy a normál utasbiztosítások egyes szabadidős tevékenységeket kizárhatnak, aki például búvárkodni vagy hegyet akar mászni a nyaralása alatt, jobban teszi, ha extrém sportokra is kiterjedő szerződést köt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

utasbiztosítás extrém sport betegség olcsó
Kapcsolódó cikkek